top of page

Danuše Nerudová, Veronika Civínová či Stanislava Hejnová v podcastu PRÁVNIČKY

V podcastovém pořadu Jaroslava Kramera PRÁVNIČKY! na Info.cz, který přináší neotřelé debaty s inspirativními ženami ze světa práva, se sešlo hned několik žen, které výrazně inspirují také svět financí.

Danuše Nerudová, Veronika Civínová a Jana Brodani


Nejen svět práva je doménou řady expertek. Výjimečné ženské příběhy je možné najít také ve finančnictví. Příkladem jsou Jana Brodani, výkonná ředitelka asociace Asociace pro kapitálový trh v ČR a Veronika Civínová, právnička spolupracující s Wood & Company a platformou Portu. Spolu s nimi se v podcastu PRÁVNIČKY sešla rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová, která má i jako neprávnička na české právní prostředí klíčový vliv. Podcast si můžete pustit zde.


Stanislava Hejnová


Podle Stanislavy Hejnové, Chief Compliance Officer a klientské ombudsmanky banky Moneta je právo, které ze své pozice řeší, vždy šedé. „Někdy je tmavší, jindy světlejší. Správnou odpověď ale mnohdy nevidím. Musím věřit kolegům a mít správně nastavená očekávání,“ uvádí Hejnová ve vůbec prvním díle podcastu, který si můžete poslechnout zde.


Gabriela Žáčková Krocová


Gabriela svou kariéru začínala v notářské kanceláři, ale nakonec zakotvila ve finančním sektoru. Dnes má na starosti právní oddělení v bance UniCredit Bank. Říká, že je ve finančním světě jednodušší být na právní než finanční pozici. „Mám ráda, když je můj vliv směřován správným způsobem. Když je člověk rozčílený, má tendence jednat zkratkovitě. Je dobré si uvědomit, že vliv zavazuje, a to mě vrací tam, kde chci být ve vztahu ke kolegům,“ říká. Gabriela se sama nepovažuje za cílevědomou a soutěživou. Dodává také stejně jako Vladimíra, že emoce do práce patří. „Nemám problém je ukázat i před svými podřízenými,“ přiznává v díle, který si můžete poslechnout zde.


Darina Lišuchová


Členka představenstva investiční společnosti Reico Darina Lišuchová nejdříve pracovala v advokacii, ale poté ji osud zavál do finančnictví. „V advokacii jsem zjistila, že mám morální problém obhajovat někoho, kdo něco provedl,“ popisuje. Právo jí provází každý den. „Musím chránit koncového podílníka, vše musí být v souladu s legislativou, kterou také pomáháme tvořit,“ říká. Ve své kariéře pracovala Darina Lišuchová se spoustou inspirativních lidí a snažila se od nich co nejvíce odpozorovat. „Myslím si, že ženy jsou pečlivější a některým věcem se věnují déle a jdou více do hloubky. Finančnictví je ale mužský svět a prorazit do něj je pro ženy velmi náročné,“ říká s tím, že jsou ženy i pro tento segment velkou přidanou hodnotou. Muži ve finančnictví podle ní mají větší rozhled a ženy trochu uzemňují jejich nápady. Díl s Darinou si můžete poslechnout zde.

bottom of page