top of page

ZAPOJTE SE: Projekt #FinŽeny hledá inspirativní ženy napříč finančním segmentem

Ve finančním světě přestávají platit zavedená paradigmata a díky pestrosti se tak tvoří nový inspirativní svět plný inovací, diverzity a ekonomického rozvoje. V průběhu celého roku proto bude projekt #FinŽeny přinášet inspirativní obsah a eventy, které jsou určeny nejen pro komunitu žen ve financích.

Přehled 131 inspirativních žen

S odkazem na první ženské gymnázium Minerva, od jehož založení uplynulo letos 131 let, přinese projekt #FinŽeny přehled 131 inspirativních žen napříč finančním světem. Přehled bude zejména oceněním úspěchů žen, které nejsou vždy v záři reflektorů. Těch, které nejsou nutně v exekutivních rolích, ale jejich přínos odvětví je inspirativní.


Do přehledu je možné nominovat jakoukoliv zástupkyni finančního segmentu. Přehled bude rozdělen do osmi kategorií:

  1. Ekonomická analytika, investice a finanční řízení

  2. Regulatorika, risk a právo

  3. Technologie, IT a kyberberpečnost

  4. Vývoj produktů a inovace

  5. Datová analytika a výpočet

  6. Klientský servis a sales

  7. Idea makers (dopad „čtyř P“ – People, Process, Policy & Planet)

  8. Státní správa a státní / polostátní organizace


Další aktivity


Projekt si klade za cíl v rámci doprovodných aktivit přiblížit témata, pro které běžně není ve veřejném prostoru místo. Plánujeme například debatu mezi zástupkyněmi veřejné a soukromé sféry nebo debatu zaměřenou na nastupující generaci. V rámci galavečera, který by měl být pomyslným vyvrcholením projektu, chceme ocenit také muže - lídry, kteří se v oblasti diverzity dlouhodobě angažují.

bottom of page