top of page

Představujeme výjimečné facilitátorky Fór #FinŽen 2024

V návaznosti na přehled 131 inspirativních žen ze světa financí spouští projekt #FinŽeny i v roce 2024 komunitní celoroční rozvojový program. Do jeho prvního ročníku se zapojilo přes 90 výjimečných žen ze světa financí. V druhém roce se do programu připojí více než 110 dam. V roli facilitátorek se nově objeví nejen elitní topmanažerky z největších bank a pojišťoven u nás, ale také jedny z nejvlivnějších žen v Česku.

Principem rozvojového programu Fóra #FinŽen jsou setkání menších skupin, které se budou společně věnovat profesním rozvojovým tématům, která jsou klíčová pro ženy ve financích. Metodiku práce pomohl vytvořit speciálně pro komunitu #FinŽen přední kouč Radvan Bahbouh. Jedním z výstupů setkání je zapojení do přípravy okruhů pro debatu FinŽeny & CEOs, kde se spojují generální ředitelé největších bank a pojišťoven v Česku, aby se věnovali tématům klíčovým pro komunitu #FinŽen.


Rozvojová aktivita vychází z toho, že má projekt #FinŽeny jako jeden ze svých cílů aktivizaci a podporu komunity žen ve financích, zejména pokud jde o kariérní růst a rozvoj. Díky vydání přehledu 131 inspirativních žen se vytvořila pomyslná komunita výjimečných a nadějných osobností, které se mohou vzájemně obohacovat a posouvat.


Skupiny v roce 2024 budou profesionálně vedeny dvanácti facilitátorkami z řad nejzkušenějších a nejúspěšnějších manažerek. Budou mezi nimi nově jedny z nejvlivnějších žen v Česku podle Forbes - podnikatelka a filantropka Ivana Tykač a členka představenstva ČEZ Michaela Chaloupková. Mezi facilitátorkami budou již tradičně členky představenstev finančních institucí Michaela Bauer (ČSOB), Andrea Leskovská (Generali Česká pojišťovna), Lucie Urválková (Uniqa) a Yvona Tošnerová (Raiffeisen stavební spořitelna), klíčové manažerky z poradenského světa Martina Kneiflová (EY Česká republika), Monika Marečková (RSM Czech republic & Slovakia) a Eva Bláhová (KPMG Česká republika) nebo manažerky s výjimečnými zkušenostmi Diana Rádl Rogerová (Behind Inventions), Renata Mrázová (FNZ Group) a Jana Švábenská (Komerční banka).


K dvanáctce elitních topmanažerek, které v roce 2024 povedou skupiny #FinŽen brzy přibude ještě jedna čestná facilitátorka a také hned trojice skupin, které se zaměří na budoucí generaci lídryň ve financích. Kompletní informace zveřejní projekt #FinŽeny do konce roku 2023.

bottom of page